maandag 11 februari 2013

Men zwemt hier niet in het geld, maar in de cola…

09 februari 2013

08u00 trrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing!!!
Vandaag moesten we op tijd ons bed zodat we tegen 10u15 bij de meisjes van lager onderwijs (kdg) konden staan om daar dan het busje te nemen richting colakreek.
Snel wat opfrissen en mijn rugzak klaarmaken want we moesten ook nog eerst even langs de pater om spulletjes achter te laten.

Bij de pater werden we hartelijk verwelkomt en deze nodigde ons al onmiddellijk uit om samen met hem naar het binnenland te trekken, te gaan hengelen, mee op zondag iets te gaan drinken in de binnentuin... Het was dus een hartelijke man, en we gaan zeker gebruik maken van zijn aanbiedingen. :D

We zijn maar snel doorgefietst naar de meisjes van het lager onderwijs. Onderweg waren we wel even verward. We waren niet erg zeker meer over waar we waren, Suriname of België...


Wanneer iedereen er was, hadden we normaalgezien direct kunnen vertrekken, moest de kleine auto niet even pech hebben. Maar dit was snel opgelost. Om 11 uur zijn we dan toch eindelijk kunnen vertrekken richting colakreek. (http://nl.wikipedia.org/wiki/Colakreek)


De rit duurde ongeveer een uur en half, maar daarna was het tijd om wat te luieren in de zon. :)


Het was fijn om hier te zijn. :P
Er was veel zon, afgewisseld door wat regen, maar het was erg leuk om even goed ontspannen te kunnen genieten van het klimaat hier.
We hebben in de zon gelegen, gezwommen, gegeten, verkend, geluierd, nog gegeten, nog geluierd..


Nja, voor het eten was het toch een beetje lastig. Rond half drie hadden we besloten om iets te gaan eten en dat deden we dan ook. Maar toen hadden we ook ontdekt dat de kantine sloot om 17 uur. Dat wou dus zeggen dat wanneer we 's avonds nog iets wouden eten, dat dit voor 17 uur moest gebeuren. We hadden dan maar even bestelt en gevraagd om dit zo laat mogelijk aan ons te bezorgen. :P

Nja trouwens, als je jezelf afvraagt vanwaar de naam colakreek, bekijk dan zeker eens deze foto. :)



Na onze laatste maal zijn we dan maar onze hut in orde gaan maken. Onze hangmat ophangen in een hut, die tevens ook onder een boom stond.



Ondertussen waren we naar het toilet geweest. Nu denken jullie, waarom zegt ze dat ze naar het toilet zijn geweest, dat doe je toch iedere dag en dat boeit niemand. Wel dit zal jullie ongetwijfeld wel boeien. :P
Bij ons kan het wel eens voorvallen dat er een 'miekelangepoot' op het toilet zit, wel hier zitten er vogelspinnen.




Wanneer onze hut op orde stond, zijn we nog even langs de lokale nachtwinkel, die om acht uur sloot en dus speciaal voor ons opnieuw werd opengedaan, gegaan om dan zo de nacht door te komen. 
We hebben dan nog heel de avond zitten weerwolven en praten. een goede afsluiter dus.

Even tussen de blogs door.
Hieronder staan nog enkele links van blogs die je zou kunnen volgen, het zijn de mensen van secundair onderwijs van kdg (die van Sofie had ik al eerder doorgegeven):



1 opmerking:

  1. iiiiiiiiiiiiii ik ben blij dat jij die spin bent tegen gekomen want als dit bij mij was had je mij tot in Europa horen gillen.

    BeantwoordenVerwijderen