donderdag 14 maart 2013

Spetter spitter spater... lekker in de modder!

10 maart 2013

Het was echt geweldig om op deze plek wakker te worden! Zo prachtig!


Rond zes uur, wanneer de anderen nog lekker lagen te slapen, was ik al wakker. Dat zorgde ervoor dat ik in alle rust nog kon genieten van deze prachtige omgeving. :D Deze pracht en praal werd af en toe wel eens onderbroken door een enorm regenbui. Maar dat zou ons vandaag niet tegenhouden...


Terwijl iedereen nog rustig lag te slapen, kon ik dus alle tijd nemen om wakker te worden en me klaar te maken. Dus ook eens naar toilet gaan. Nu hoor ik jullie al denken, laat die details toch voor u eigen, ik wil niet weten dat jij naar het toilet bent geweest. :P Maar dit zal je wel willen weten, want naar toilet gaan in een hut op het water is niet zonder avontuur! :D


Hieronder vind je een stappenplan voor een toiletavontuur:

  1. Ga naar het toilet, langs de keuken, via een smal houten wegje op plankjes.
  2. Neem de emmer uit de toilet.
  3. Gooi dan de emmer in het water met de opening naar beneden.
  4. Wanneer je een plof hoort, heb je het goed gedaan, zo niet, probeer opnieuw.
  5. Laat vervolgens de emmer vol lopen met water.
  6. Neem de emmer terug uit het water door de emmer naar boven te trekken met behulp van het touw. Let op, deze emmer weegt veel!
  7. Neem de emmer mee naar het toilet.
  8. Sluit de deur en doe op slot. (Probeer niet te letten op het grote gat in de deur, waardoor iedereen je kan zien.)
  9. Ga over de toilet hangen, niet op gaan zitten, want dan wordt je achterste nat!
  10. Doe je ding, groot of klein.
  11. Gebruik het nodige toiletpapier.
  12. Spoel vervolgens de toilet door met behulp van het water in de emmer. 
  13. Verlaat de toilet en was je handen aan de kraan die erg laag hangt.

Zo, bij deze weten jullie dit ook weeral! :P

We konden weer genieten van een heerlijk ontbijt! Na het ontbijt hebben we nog even gewacht tot de weergoden het ons gunde om nog iets leuks te doen deze dag. 

We trokken allemaal ons zwemkledij aan en stapte in de bootjes met zo weinig mogelijk spullen bij ons. We gingen namelijk erg vuil worden! :P We trokken naar het midden van het meer en konden daar dan genieten van een natuurlijk modderbad. De vraag die ik me de hele tijd stelde, was: wie in hemelsnaam heeft dit gevonden? Is der gewoon iemand uit zijn boot gevallen in het middel van het meer en heeft die dan zo ontdekt dat daar modder was? Of, is er misschien iemand op zoek gegaan met zijn modderzoeker, zoals een metaaldetector, naar modder?... Wie weet? :P



De mannelijke bevolking kon het dan ook niet laten om er een moddergevecht van te maken, waarvan ik dan ook slachtoffer ben geworden.  Al bij al heeft dit niet erg lang geduurd en gingen we al snel terug het bootje in richting hut.

Daar konden we dan genieten van een lekkere maaltijd, bami en kousenband. Veel tijd was er dan niet meer om te genieten van de omgeving, we moesten snel onze spullen pakken en terug het bootje in.
We hadden al onze spullen in de boot gelegd, iedereen zat in de boot en we konden vertrekken... Tot Jan tot de constatatie kwam dat hij zijn tasje, met gsm etc., vergeten was in de hut. Dus kon onze boot terug naar het hutje, om dan Jan even uit de boot te laten, terug in te stappen en dan terug te kunnen vertrekken. :P 

Tijdens de tocht naar huis konden we opnieuw genieten van het prachtige uitzicht langs de rivier.
De boottocht duurde eigenlijk te kort, want we zaten al snel in het busje, met een lange tocht die ons te wachten stond. Deze toch werd dan in Corona onderbroken door een paspoortcontrole. We kwamen namelijk van een richting waar veel mensen de grens illegaal oversteken en daar word dan controle op uitgevoerd. Nu zo heel uitbundig controleren ze niet.. Even de bus uit, pas laten zien en klaar! :P


Daarna werd onze rit opnieuw onderbroken, ditmaal voor een iets langere tijd. Ons busje had namelijk een lekke band... Maar we hadden genoeg mankracht bij om dit probleem op te lossen. 


Ondertussen konden we dan nog een kijkje nemen in deze buurt en kennis maken met de krabbenman... Er stond een man aan de kant van de weg krabben te verkopen en kon het niet laten om kennis te maken met de vele blanke meisjes. :)


Na een uurtje vertraging konden we snel de bus terug op om de rit richting Paramaribo af te maken... Wat een lange rit was dat..

Eens aangekomen in Paramaribo trokken we weer op pad. Dit maal niet met het busje, maar een klein stukje te voet, richting Burger King. Daar heb ik kunnen genieten van een frietje en een veggieburger. :D Na het eten zijn we dan maar snel naar huis gegaan om nog een douche te nemen en de modder van achter onze oren weg te wassen. :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten