maandag 15 april 2013

Beesten en feesten!!!

4 april 2013


Vroeg opstaan, zelfs op trip, is toch een zware klus. :P Maar we deden het voor een goed doel, we zouden een pracht van een zonsopgang kunnen aanschouwen... Het had een pracht van een zonsopgang kunnen geweest zijn, moesten we de zon kunnen gezien hebben. Maar de wolken vonden het niet de moeite om even opzij te gaan en ons te laten genieten van dit spektakel.. Jammer! Dus kropen we met hangende hoofden onze hangmat terug in. :P

Wat later wekte Hendrik ons om ons uit te nodigen voor een weerom een super ontbijt... mmm, lekker!! :D
Daarna hebben we dan snel onze hangmatten opgeruimd zodat we nog wat tijd hadden voor de souvenirshop en de lokale zoo. :)

Deze souvenirshop verkochten zelfgemaakte juweeltjes. Deze werden gemaakt door de vrouwen van Galibi en ook met de zaden en vruchten die daar te vinden waren. Een echt lokaal product dus. :) Iedere vrouw kan telkens juwelen naar de shop brengen, die daar dan verkocht worden. Op het einde van de maand kunnen deze vrouwen dan terug langsgaan om het geld, dat ze dan verdiend hebben, te komen ophalen. Een goed systeem, vind je niet?

Na de souvenirshop was het tijd voor een bezoekje aan de zoo of toch iets dat zich voordeed als een zoo. :P Het leek meer op een open plek waar enkele mini houten hutjes gezet waren, en in die houten hutjes zaten toevallig nog wat diertjes.





Er liepen ook twee neusbeertjes vrij rond, leuk om te zien. En, dan, uit het niets kwamen ze plotseling, doodskopaapjes! Ze besprongen mijn hoofd, met twee tegelijkertijd. Echt schattige diertjes. :D Zij, maar ook wij genoten van die aandacht...






We hadden niet veel tijd want de boot zou zo vertrekken. Dus we namen snel onze zak en probeerde er weer voor te zorgen dat we toch een beetje droog zouden aankomen. Zonder geluk, helaas. :P

Deze keer stopten we niet in Albina, maar in één of ander indianendorpje waar we onze natte kleren konden ruilen voor drogen, eten en een plasje doen... Niet veel later was de bus daar en konden we richting Paramaribo trekken. :)

In Paramaribo was het weer erg druk, maar dit had dan ook wel een goed rede. De wandelvierdaagse was namelijk gestart. Dit zijn vier dagen waarbij er tegen de avond aan telkens een deel van de stad wordt afgezet voor een wandeltocht. Toeval of niet, deze dag moest dit dan allemaal net in onze buurt gebeuren. :P 

Sofie en kozen er dan voor om wat sneller af te stappen, zo konden we dan nog geen 100 meter verder gebruik maken van een taxi, die ons nog een klein stukje verder bracht. :)
Aangekomen in het kdg-huisje duurde het niet lang voordat ik mijn stalen ros in gereedheid bracht om mij naar mijn eigen stekje te brengen.  Daar heb ik kunnen genieten van de welverdiende verfrissende douche. :)


Niet te lang treuzelen want er stond lasagne op het menu van het kdg-huisje.... :D
Snel de taxi nemen richting deze heerlijke maaltijd! Jaja, de taxi, wij, Jan en ik nemen ook wel eens de taxi. :P We zouden deze avond nog in de Havana's belanden en dan is de taxi het vervoermiddel bij uitstek.


Maar eerst... LASAGNE! :D
Deze werd dan gevolgd door één of ander gezelschapsspelletje waar ik de naam al van vergeten ben. :P Maar, ik moet wel zeggen, het was een erg leuk spelletje... Iets met figuurtjes en kleurtje, een soort Scrabble voor analfabeten. :P

Rond tien uur begon het een beetje rumoeriger te worden onder het kdg-huisje... Mensen, met drank en feestkledij, begonnen zich hier te verzamelen. Met z'n allen stonden we klaar om op een echte partybus te stappen.
Wat, een partybus? Jaja, een feestje op wielen. :P Dit is dus een rondrijdende bus, die enorm luide muziek afspeelt, waar je een uur in kan vertoeven die je dan uiteindelijk afzet aan de Havana's. Een vreemde bedoeling dus.






Maarja, je bent maar één keer in Suriname, en dan doe je ook gekke dingen. Dit is dan ook, hopelijk, het gekste, vreemdste ding dat ik hier heb gedaan. :P

Geen opmerkingen:

Een reactie posten